Вчені: пребіотики позитивно впливають на головний мозок

Суррейский університет, повідомляє, показав, що за допомогою пребіотиків можливо поліпшити психічний стан людини. Пребіотики – це інгредієнти в їжі, які стимулюють ріст і активність корисних кишкових бактерій. Зокрема, це стосується біфідобактерій і лактобацил.

Відомо, що кишкова мікрофлора впливає на безліч процесів в тілі, включаючи імунітет і психічне здоров’я. Був проведений експеримент за участю 64 здорових жінок 18-25 років. Протягом 28 днів жінки отримували раз в день добавку з галактоолігосахаридами (комплекс вуглеводів, що сприяє зростанню біфідобактерій) або плацебо. Паралельно проводилася регулярна оцінка настрою, рівня тривожності і якості сну. Про зміни в мікрофлорі кишечника говорив аналіз стільця.

Виявилося, в порівнянні з групою плацебо, у жінок з основної групи нормалізувався склад кишкової мікрофлори, знизився рівень тривожності і в цілому покращився психічний статус. За словами вчених, речовини, що виробляються корисними бактеріями, впливають на певні рецептори в головному мозку, поліпшуючи його роботу.

Поділись


Новини партнерів