Хвороба Паркінсона: ранні симптоми, що попереджають про пошкодження мозку

Хвороба Паркінсона повільно розвивається тривалий час, і багато людей навіть не підозрюють, що знаходяться в групі ризику.

Паркінсонізм характеризується тим, що у людини протягом тривалого періоду часу посилюється пошкодження мозку – в певній його частині відбувається втрата нервових клітин. Дані клітини зазвичай використовуються як посередники нейронних сигналів між головним мозком і нервовою системою. Втрата таких клітин спочатку не виглядає чимось серйозним, і багато людей абсолютно не здогадуються, що вже стали жертвами хвороби Паркінсона – симптоми розвиваються поступово і не здаються страшними.

Три основні симптоми. Вони включають уповільнення рухових функцій, ригідність (жорсткість) м’язів, тремор (мимовільний струс частин тіла). Фахівці констатують, що у більшості людей з хворобою Паркінсона є хоча б один з цих симптомів.

Але також у хворих може розвинутися широкий спектр інших симптомів, включаючи зміни в тілі і головному мозку.

Шість ознак, що вважаються ранніми. Ден Арчер, керівник служби послуг, що надаються пацієнтам з паркінсонізмом на дому, розповів в інтерв’ю виданню Express, що раннє виявлення даного захворювання допомагає поліпшити якість життя постраждалих людей. Більшість хворих добре піддаються лікуванню, що дозволяє уникнути важкої інвалідності. За словами Арчера, симптоми хвороби Паркінсона можуть сильно відрізнятися у різних людей, особливо в міру прогресування стану.

Однак, за його словами, є деякі загальні ранні симптоми, що попереджають про пошкодження мозку, це:

  • тремор
  • втрата нюху
  • проблеми зі сном
  • проблеми з мобільністю
  • запор
  • запаморочення.

«У міру розвитку стану одним з ключових і яскравих симптомів стає втрата пам’яті», – зауважив експерт.

Що ще? Деякі пацієнти мають проблеми з рівновагою, стають більш схильними до падіння. Також паркінсонізм може робити людей депресивними, схильними до тривожності.

Обов’язково зверніться до терапевта, якщо ви стурбовані тим, що у вас можуть бути симптоми хвороби Паркінсона.

Поділись


Новини партнерів