Медики назвали несподівану причину втрати слуху в старості

Причиною зниження рівня слуху у людей похилого віку може стати малорухливий спосіб життя.

Узагальнивши дані досліджень, проведених раніше, вчені з Балтімора зробили висновок, що однією з основних причин зниження рівня слуху у людей похилого віку є малорухливий спосіб життя. Дані про нову роботу опубліковані на сайті JAMA Network Open.

Група вчених з Національного інституту старіння в Балтиморі вирішила заново переробити дані декількох досліджень, проведених в 2003-2004 роках в рамках Національного дослідження здоров’я і харчування в Сполучених Штатах Америки. Завдяки ретельному аналізу лікарям вдалося встановити прямий зв’язок між низькою фізичною активністю і значним зниженням слуху у людей похилого віку.

Справа в тому, що протягом усього періоду експерименту, проведеного 17 років тому, у вікових добровольців заміряли рівень слуху і порівнювали їх з способом життя, який вели літні люди. Переробляючи заново дані експерименту, фахівці з Балтімора порахували, що за відсутності мінімального фізичного навантаження хоча б півгодини в день, люди старіли швидше майже на шість років, ніж ті учасники експерименту, які активно рухалися кожен день.

Дані цього дослідження ще раз підтверджують, що з віком важливість активного способу життя зростає. Це зменшує не тільки ризик прискореного старіння, а й попереджає деградацію всіх життєво-важливих систем організму.

ДЖЕРЕЛОlenta.ua
Поділись


Новини партнерів