Терапевт: гострий біль в грудях може свідчити про проблеми з судинами

У боротьбі з холестерином дієтологи радять розрізняти його “погані” і “хороші” варіанти. Якщо перший стає причиною порушення прохідності артерій, що в свою чергу порушує постачання основних органів, то другий, навпаки, сприяє нормальній діяльності організму.

«За хімічним складом розрізняють “поганий” і “хороший” холестерин. “Поганий” холестерин провокує розвиток атеросклерозу, який псує артерії в головному мозку, серці, кишечнику або в ногах. Всі ці частини тіла можуть дуже сильно постраждати», – пояснив лікар-терапевт Георгій Сапего.

На жаль, зміни стають помітні вже тоді, коли артерії серйозно постраждали. Але є ознаки, які супроводжують підвищення холестерину, хоча, здавалося б, нічим з ним не пов’язані. Одна з них, це різкий біль в грудях.

«Симптомами може бути гострий біль у грудях, в ногах, задишка, раптова слабкість, порушення мови або рівноваги. Це ознаки порушення кровотоку в артеріях головного мозку, серця або ніг», – пояснює лікар.

Літнім людям слід також уважно стежити за зовнішнім станом своєї шкіри. Поява під шкірою жироподібних плям жовтуватого відтінку теж може бути проявом підвищеного холестерину. Такі плями називаються Ксантелазми.

Поділись


Новини партнерів