Лікар: клубок в горлі може бути ознакою небезпечного захворювання

Відчуття клубка в горлі може виникати в разі деяких порушень, включаючи дуже небезпечні – наприклад, онкологічні процеси.

Почуття клубка в горлі нерідко провокується стресом, який людина відчуває тривалий час. Але також це може бути ознакою небезпечного захворювання, – розповіла в інтерв’ю терапевт Ірина Єськова. Вона зауважила, що в деяких випадках клубок у горлі вказує на захворювання шлунково-кишкового тракту: виразку або грижу стравохідного отвору діафрагми.

Також викликати подібне відчуття можуть черепно-мозкова травма, інсульт, нейроінфекція. В цьому випадку ефект клубка в горлі додатково супроводжується першінням, болем при ковтанні.

Якщо біль, що виникає при ковтанні, віддає в вухо, а також в нижню щелепу, то разом з клубком в горлі це може бути ознакою порушень в шийному відділі хребта, зміщення хребетного диска.

Також, говорячи про небезпечні захворювання, симптомом яких може бути такий клубок, Єськова назвала злоякісні новоутворення. За словами лікаря, рак можна запідозрити, якщо стає важко не тільки їсти тверду і рідку їжу, а й пити воду, навіть дихати.

Поділись


Новини партнерів