Шкідливо для здоров’я: три ознаки того, що потрібно терміново відмовитися від хліба

Хліб – величезна складова меню багатьох сімей. Дослідження показали, що в багатьох випадках хліб може бути корисною частиною раціону, особливо якщо він виготовлений з цілісного зерна. Однак, часом він може призводити до проблем зі здоров’ям і є кілька ознак того, що прийшов час відмовитися від ранкового тосту.

Набір ваги

Якщо ви почали набирати вагу, можливо, варто переглянути кількість споживаного хліба. Згідно з дослідженням 2014 року, опублікованому в журналі BMC Public Health, вживання двох або більше порцій білого хліба в день в значній мірі пов’язане з ризиком ожиріння або надлишкової ваги.

Підвищений тиск

Якщо у вас раптово з’явилася проблема з високим тиском, виключення хліба з раціону може повернути цифри в норму. Дослідження 2018 року, представлене в журналі Nutrients, показало, що вживання одного шматка білого хліба один або кілька разів на тиждень пов’язано з підвищеним кров’яним тиском.

Постійні спазми шлунку

Якщо ви помітили, що після сендвіча або шматочка хліба ваш шлунок починає страждати, прийшов час переглянути звичний раціон. Це може бути ознакою целіакії – непереносимості глютену, яким переповнений хліб. Якщо у вас є сильне здуття живота, біль, діарея та запор після вживання в їжу продуктів, що містять глютен, варто відмовитися від хлібобулочних виробів.

Поділись


Новини партнерів