Дієтологи назвали шкідливі продукти для втамування голоду

Почуття голоду у людини прокидається вранці. Але є ряд продуктів, від яких краще відмовитися, щоб не нашкодити своєму шлунку.

Користь від склянки води з медом і лимоном перед сніданком – це міф. Експерти пояснили, що добавки в рідину приведуть до подразнення слизової шлунка. Фахівець відзначив, що краще пити звичайну теплу воду, вона стимулює вироблення шлункового соку і моторику органів травлення.

Любителям починати день з чашки кави варто задуматися про свій раціон. Речовини, які містяться в напої, призводять до печії і можуть викликати нудоту і розлад всього травного тракту. Натщесерце пити каву не варто, а ось після їжі це цілком дозволено.

Також не варто харчуватися вранці м’ясом. Замість нього потрібно віддати перевагу вуглеводам. В цей час в організмі йде вироблення інсуліну і кортизолу, яким потрібна глюкоза, щоб наситити клітини перед новим робочим днем. Але потрібні саме складні вуглеводи. Хлібобулочні вироби до них не відносяться. Вони викличуть тільки процес бродіння в шлунку і приведуть до здуття живота.

Не можна вживати натщесерце кислі фрукти і ягоди. Туди ж можна віднести соки. У них міститься велика кількість кислот – а це прямий шлях до гастриту або виразки. Овочі натщесерце теж не особливо корисні – непідготовленому шлунку протипоказана жорстка клітковина. При цьому ті ж помідори містять щавлеву кислоту, яка ще більше збільшить концентрацію шлункового соку, викликаючи запалення сусідніх органів.

Кисломолочні продукти їсти вранці можна, але вони просто не приносять користі. Кисле середовище шлунка вб’є всі біфідобактерії – і до кишечника вони так і не доберуться. Цю продукцію краще залишити на середину дня.

За словами дієтологів, сніданок повинен бути повноцінним і збалансованим. Вранці найкраще їсти каші, омлети або запіканки. Корисні жири можна отримати з авокадо або горіхів. Запити їжу можна зеленим чаєм або відваром шипшини. Вони містять корисні речовини і додадуть сил.

ДЖЕРЕЛОlenta.ua
Поділись


Новини партнерів