Вчений радить включати в раціон продукти, багаті магнієм, калієм і деякими вітамінами, – їх споживання корисне для зміцнення кровоносних судин.
Нутриціолог, професор Олександр Мірошников, розповів в інтерв’ю, що включення в раціон продуктів, що містять магній і калій, позитивно впливає на стан судин».
Одним з найбільш корисних джерел розслабляючого судини магнію експерт назвав мигдаль. Разом з горіхом експерт порадив їсти курагу – багата калієм, вона сприяє кращому засвоєнню магнію.
Професор Мірошников поділився наступною рекомендацією:
«Якщо ці продукти комбінувати в пропорції 4-5 штук кураги до 100 грамам мигдалю, частота серцевих скорочень стане рідшою».
Також здоров’я серцево-судинної системи зміцнюють продукти, насичені вітамінами Е і С. Для цього в раціоні повинні бути присутніми нерафіновані олії, фрукти (апельсини, ківі), ягоди.
Крім того, судини дуже «люблять» омега-3 жирні кислоти, що містяться в морській рибі, включаючи доступні оселедець і сардини. Завдяки даному виду жирів, судинна тканина зберігає еластичність, що важливо для запобігання атеросклерозу.