Перекушування фруктами веде до переїдання і зайвої ваги – лікар

Люди нерідко використовують фрукти для перекусу, що лише провокує напади переїдання, які ведуть до появи зайвої ваги.

Звичка перекушувати протягом дня може серйозно шкодити здоров’ю, – попередив в інтерв’ю лікар Сергій Обложко. Зокрема, він порадив не використовувати для перекусів фрукти, зазначивши, що фруктовий перекус провокує наступний напад переїдання – через 20 хвилин після з’їденого яблука виникне підвищена тяга до їжі».

Спеціаліст уточнив, що мова йде про ситуації, коли фрукт з’їдається на голодний шлунок. В цьому випадку фруктовий перекус викличе коливання рівня цукру в крові: спочатку він різко підвищиться, потім опуститься, що і посприяє посиленню апетиту.

Обложкл підкреслив, що для втамування голоду людина повинна сісти за стіл і поїсти «збалансовано і повноцінно». Тоді відчуття ситості буде триматися три-чотири години, не викликаючи думок про їжу. Якщо замість цього він перекушує «на бігу, на скаку», ризик розвитку неконтрольованого переїдання і набору ваги значно збільшується.

Особливо шкідливо перекушувати продуктами, що містять велику кількість простих вуглеводів, цукру, жиру. Лікар пояснив, що такі перекуси можуть викликати викид інсуліну, що провокує надалі велику тягу до їжі.

Поділись


Новини партнерів