Вчені: какао може бути корисне для людей з ожирінням печінки

Додавання какао-порошку в раціон мишей, які страждають ожирінням печінки, знизило тяжкість їх стану. Такі дані були отримані в рамках нового дослідження вчених з університету Пенсільванії. Вони припускають, що результати можуть бути актуальними і для людей.

Попередні дослідження показали, що споживання шоколаду пов’язане зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, включаючи інсульт, ішемічну хворобу серця і діабет 2 типу. Вчені використовували дозу какао, яка еквівалентна 10 столовим ложокам порошку в день для людей. Один з авторів Джошуа Ламберт, зазначає, що це приблизно п’ять чашок гарячого какао в день.

У результатах, опублікованих у Journal of Nutritional Biochemistry, вчені повідомили, що миші, що одержували какао, набирали вагу на 21% менше і мали меншу вагу селезінки, що вказує на менше запалення, ніж миші з контрольної групи, в дієті яких какао було відсутнє. В кінці дослідження у мишей, які дотримувалися дієти з додаванням какао, в печінці було на 28% менше жиру, на 56% нижчі рівні окисного стресу і на 75% нижчі рівні ушкодження ДНК в печінці.

Поділись


Новини партнерів