Вчені: вживання молока може знизити кількість жиру в організмі

Вчені з Університету медичних наук Ахваз Джундішапура, Іран перевірили, як вживання молока і фісташок в якості закуски впливає на відчуття ситості, відсоток жиру в організмі і споживання макроелементів у жінок з надмірною вагою або ожирінням.

У цьому рандомізованому перехресному дослідженні, результати якого були представлені в журналі Obesity Medicine, взяли участь 60 жінок з надмірною вагою і ожирінням, середній вік яких склав 24 роки. Дослідження тривало два місяці з шестиденною перервою. Для оцінки ситості використовувалася візуальна аналогова шкала.

За результатами дослідження не було виявлено статистичної різниці в споживанні калорій в кожній групі. Однак у жінок, які споживали молоко, значно знизився відсоток жиру. Вчені відзначають, що вживання фісташок і молока може бути чудовим варіантом перекусу, але розраховувати на зниження щоденного споживання калорій не варто.

Поділись


Новини партнерів