Вчені назвали продукт, від якого назавжди доведеться відмовитися людям з високим тиском

Вчені з медичної організації World Action on Salt and Health (WASH) виявили продукт, від якого доведеться назавжди відмовитися людям з високим тиском. Виявилося, що при гіпертонії дуже шкідливо їсти в’ялене м’ясо.

Автори дослідження відзначають, що дієта при артеріальній гіпертензії відіграє головну роль в лікуванні хвороби. Людям з підвищеним тиском доводиться відмовлятися від продуктів, які можуть викликати стрибки. Як правило, список заборонених продуктів, видає лікуючий кардіолог або терапевт. Однак, більшість заборонених продуктів об’єднує одне – в них занадто багато натрію. А саме він при гіпертонії і шкідливий.

Цікаво, що саме в’ялені м’ясні ласощі дуже багаті цією речовиною, навіть якщо виробник розміщує на них знак «низька концентрація солі».

Як пояснили співробітники WASH у людей, які їдять багато солі, спостерігається порушений баланс натрію. Через це в організмі накопичується вода, підсумком стає підвищений тиск.

– Зниження вживання натрію на шістнадцять відсотків знижує смерть в результаті інсульту і дванадцять – від ішемії серця, – пояснили автори дослідження.

Поділись


Новини партнерів