Як починається хвороба Паркінсона: симптоми та фактори ризику

Квітень – це місяць обізнаності про хворобу Паркінсона, тому зараз гарний час, щоб дізнатися більше про це прогресуюче захворювання нервової системи.

Понад 10 мільйонів людей в усьому світі живуть з хворобою Паркінсона.

Ознаки та симптоми хвороби Паркінсона можуть бути різними у всіх. Ранні ознаки можуть бути незначними і залишатися непоміченими. Симптоми часто починаються на одній стороні тіла і зазвичай залишаються гіршими на цій стороні навіть після того, як симптоми починають впливати на обидві сторони. Люди з хворобою Паркінсона можуть відчувати тремор, уповільнення рухів, ригідність м’язів, зміни мови та письма, а також порушення постави і рівноваги.

Фактори ризику хвороби Паркінсона включають:

  • Вік: молоді люди рідко хворіють на хворобу Паркінсона. Зазвичай захворювання починається в середньому або більш пізньому віці, і ризик збільшується з віком. Хвороба зазвичай розвивається у людей у віці 60 років і старше.
  • Спадковість: наявність у близького родича хвороби Паркінсона збільшує шанси на її розвиток. Однак ваші ризики як і раніше невеликі, якщо у вашій родині не багато родичів з хворобою Паркінсона.
  • Стать: у чоловіків більше шансів захворіти хворобою Паркінсона, ніж у жінок.
  • Вплив токсинів: постійний вплив гербіцидів і пестицидів може трішки збільшити ризик хвороби Паркінсона.
Поділись


Новини партнерів