Як повідомили в Американській кардіологічній асоціації, знизити «поганий» холестерин, а також рівень глюкози в організмі може авокадо. Достатньо з’їдати в день один плід.
У авокадо, за словами кардіологів, є особлива молекула жиру, яка здатна поліпшити здоров’я людей, які страждають на цукровий діабет другого типу.
Крім того, авокадо сприяє схудненню і розщеплює надлишок холестерину в крові, покращує пам’ять, зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Все це завдяки поліненасиченим жирним кислотам, що входять до його складу. Ще плід рекомендований людям з підвищеним тиском, так як має властивість його знижувати.
Авокадо можна використовувати в якості основи для тостів, додавати в салати. Рецептів зараз існує дуже багато.
Пам’ятайте, що м’якоть плоду містить багато жирів, тому дієтологи не рекомендують зловживати авокадо людям із захворюваннями печінки. Шкірка і кісточка плода токсичні, їх їсти не можна.