Експерти назвали 5 продуктів, що знижують вірогідність раку товстої кишки

«Овочі містять поживні речовини, які називаються каротиноїдами і флавоноїдами та запобігають появі раку», – сказала Емі Розенфельд, координатор програми суспільного – «Овочі багаті клітковиною, вони збільшують обсяг стільця і ​​обмежують кількість часу, який відходи проводять в товстій кишці, знижуючи ризик розвитку колоректального раку», – додала вона.

За словами Розенфельда, при кожному прийомі їжі ви повинні намагатися покривати половину тарілки барвистими овочами, в тому числі замороженими овочами, які доступні за ціною і готові до вживання.

Цільнозернові продукти містять велику кількість клітковини. При покупці хліба і зернових продуктів вибирайте ті, в яких в першу чергу вказані цільнозернові інгредієнти.

“Спробуйте замінити білі зерна, наприклад білий рис, цільними злаками або змішайте їх разом. Вживання трьох порцій або приблизно трьох унцій цільного зерна в день не тільки збільшить клітковину, але й підвищить вміст вітамінів групи В і важливих мінералів, таких як залізо, цинк, мідь і магній», – сказала Розенфельд.

Вона запропонувала включити в список покупок морські боби, нут, квасолю, сочевицю, ліму, чорну квасолю і боби каннелліні.

Наступна категорія – горіхи і насіння, які, за словами Розенфельда, «є ідеальною їжею».

“Їх клітковина, корисні жири, фітохімічні речовини і антиоксиданти мають протиракові властивості. Спробуйте перекусити горіхами або насінням замість чіпсів або кренделів. Натуральні горіхові і насінні олії чудово підійдуть для ваших улюблених фруктів. Змішайте мелене насіння льону або насіння Чіа з вівсянкою”

Поділись


Новини партнерів