Експерти розповіли про проблеми зі стопами, які вказують на високий цукор в крові і можливий діабет

Симптоми високого рівня цукру в крові, властиві діабету 2 типу, є результатом пошкоджень, викликаних гіперглікемією, – стопи нерідко виявляються місцем їх прояву.

Розвиток діабету 2 типу асоціюється з порушенням вироблення інсуліну – гормону, що регулює рівень цукру в крові. Даному захворюванню притаманний постійно високий рівень цукру в крові, що може викликати каскад проблем, які зазвичай починаються з ніг. Це відбувається, коли розвивається пошкодження нервів, відоме як діабетична невропатія.

За даними Центру з контролю і профілактиці захворювань (CDC), пошкодження периферичних нервів є найбільш поширеним типом ушкодження нервів у людей з діабетом, і часто воно починається зі стоп, зазвичай з двох одночасно.

У CDC назвали поширені проблеми зі стопами, які вказують на високий цукор в крові і можливий діабет.

«Виразки на стопах, інфекції, біль в кістках і суглобах – це можливі ознаки», – констатують експерти.

Ще одна специфічна проблема зі стопами – втрата чутливості. Як повідомляє Express Health, при високому цукру в крові і діабеті людина може не помітити тиску або травм, що викликають пухирі та інші ураження шкіри з підвищеним ризиком інфікування, утворення виразок.

При появі будь-яких симптомів можливого діабету 2 типу важливо якомога швидше звернутися до терапевта, оскільки чим раніше буде діагностовано захворювання і розпочато лікування, тим краще. Своєчасна терапія в його випадку знижує ризик виникнення інших проблем зі здоров’ям, включаючи небезпечні для життя ниркову недостатність, схильність до тромбів і хвороб серця.

У свою чергу, фахівці організації Diabetes UK підкреслюють, що для профілактики високого рівня цукру в крові необхідно контролювати споживання крохмалистих продуктів – картоплі, рису, макаронних виробів, хліба. Всі вони містять вуглеводи, які розщеплюються на глюкозу і швидко підвищують її рівень в крові.

Поділись


Новини партнерів