Лікарі назвали кращі продукти для здорової товстої кишки

Так само, як дієта може мати позитивний або негативний вплив на здоров’я серця, мозку і кісток, на загальний стан вашої товстої кишки може вплинути те, що ви їсте.

Товста кишка є важливою частиною травної системи, і багато різних умов можуть призвести до її неправильної роботи. Деякі з них включають запальні захворювання кишечника, такі як; дивертикулярна хвороба; синдром роздратованого кишечника; і колоректальний рак.

Лікування цих станів включає зміну дієти і способу життя, прийом ліків і / або хірургічне втручання. Колоректальний рак – одне з найсерйозніших захворювань товстої кишки. Фактори ризику раку товстої кишки включають вік (ризик збільшується після 50 років); попередні поліпи; запальне захворювання кишечника; куріння; фізичну бездіяльність; і сильне вживання алкоголю.

«Існує також сильна кореляція між ожирінням і підвищеним ризиком розвитку раку товстої кишки», – говорить Джошуа Мелсон, доктор медицини, магістр охорони здоров’я, гастроентеролог з Медичного центру Університету Раша. – «Рак товстої кишки – один з семи видів раку, безпосередньо пов’язаних з фізичною активністю», – говорить Ханна Манеллі, доктор медичних наук, зареєстрований дієтолог і сертифікований клінічний фізіолог в онкологічному центрі Університету Раш.

Що можна і чого не можна робити в дієті

Згідно ACS, дієта з високим вмістом овочів, фруктів і цільного зерна і низьким вмістом червоного і обробленого м’яса знижує ризик раку товстої кишки. Щоб сприяти гарному здоров’ю товстої кишки, дотримуйтесь цих п’яти рекомендацій по дієті:

  1. Додайте в свій раціон рослинні продукти.
  2. Обмежте споживання червоного м’яса.
  3. Скоротіть споживання цукру.
  4. Збільште споживання клітковини.
  5. Додайте в раціон необроблені зернові продукти: ячмінь, кіноа, цільнозернове борошно, дикий і коричневий рис, гречку і вівсянку.
Поділись


Новини партнерів