Дієтолог назвала поживні речовини, які допоможуть зменшити випадіння волосся

Від гормонального дисбалансу до неправильного харчування, причин випадання волосся може бути безліч. Надмірний стрес і недотримання належного догляду за волоссям також є однією з основних причин втрати волосся. Щоб підтримувати його здоров’я, потрібно споживати достатню кількість поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Вживання в їжу достатньої кількості білків є обов’язковим, оскільки волосяні фолікули складаються в основному з білка. Біотин, вітамін групи В, допомагає виробляти кератин, який є різновидом білка волосся. Ось чому біотинові добавки часто призначають для посилення росту волосся.

Ще одна необхідна поживна речовина – це вітамін Е. Він має антиоксидантні властивості, які можуть допомогти зменшити окислювальний стрес шкіри голови. Як виявили дослідження, окислювальний стрес пов’язаний із випаданням волосся.

Також, окрім білка та вітаміну Е, дієтолог Нмамі Агарвал радить звернути увагу на вітамін А та залізо.

“Вітамін А необхідний для росту клітин, включаючи клітини волосся, яке є найбільш швидкозростаючою тканиною в організмі”, – говорить Агарвал. Такі продукти, як морква, солодка картопля, шпинат, перець, манго та помідори, є потужними джерелами вітаміну А.

Залізо – поживна речовина, яка допомагає переносити кисень до клітин, і це робить його важливим мінералом для цілого ряду функцій організму, включаючи ріст волосся. Такі продукти, як фініки, буряк, гранат, зелені листові овочі, бобові, насіння гарбуза та риба – одні з найбільш відомих джерел заліза. Їжте їх регулярно, і це, безумовно, позначиться як на вашій шкірі, так і на волоссі.

Поділись


Новини партнерів