За даними Клініки Майо, додавання в раціон цих продуктів сприяє м’якому зниженню рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ.
Підвищений рівень холестерину в крові загрожує закупорюванням кровоносних артерій, що значно підвищує ризики серцевих нападів і інсультів. Представники клініки розповіли виданню Express, які три продукти можуть покращують контроль вмісту холестерину в організмі
Овес. Цільне вівсяне зерно є чудовим джерелом розчинної клітковини – даний тип харчових волокон перешкоджає всмоктуванню холестерину кишечником. Цей різновид клітковини містять квасоля, брюссельська капуста, яблука.
Мигдаль. Продукт відрізняється високим вмістом тієї ж клітковини, а також білка і жирних кислот, що поліпшують стан судинної тканини. Щоденне споживання жменьки мигдалю протягом трьох місяців дає ефект відчутного зниження рівня холестерину-ЛПНЩ в крові. Вчені відзначають, що:
«30 грамів горіхів в день сприяють зниженню ризику серцево-судинних захворювань на 30%, ризику інсульту – на 46%».
Авокадо. Одна з переваг даного продукту – велика кількість мононенасичених жирних кислот (МНЖК). Саме ці кислоти входять до основного складу продуктів знаменитої середземноморський дієти, рекомендованої для оздоровлення серцево-судинної системи. За словами експертів, природний контроль холестерину в організмі істотно поліпшується, якщо більша частина насичених жирів в раціоні людини замінюється на МНЖК. Один з них, дієтолог Хелен Бонд, констатувала, що:
«Щоденне додавання авокадо в меню може допомогти поліпшити рівень холестерину ЛПНЩ у пацієнтів з надмірною вагою або ожирінням».