Медики назвали основні ознаки надлишку солі в організмі

Надлишок солі в організмі викликає серйозні проблеми зі здоров’ям. Медики наполегливо рекомендують обмежити вживання натрію і відзначають, що надлишок солі в організмі можна легко розпізнати за кількома ознаками. За їх словами, постійне відчуття спраги є основним симптомом зайвої кількості солі в організмі.

Якщо спрага переслідує людину протягом усієї доби, і вона прокидається кілька разів за ніч, щоб попити води, це свідчить про зневоднення і занадто солоний раціон харчування. Ще однією ознакою надлишку солі є погіршення когнітивних функцій мозку. Надлишок солі призводить до погіршення здатності швидко міркувати і приймати рішення. Серед несподіваних ознак медики називають сильний біль в попереку. Справа в тому, що надлишок натрію в раціоні призводить до збою в роботі нирок.

Багато людей, що захоплюються солоною їжею, в результаті можуть зіткнутися з різкими коливаннями тиску. Сіль затримує рідину, в результаті чого збільшується навантаження на серце. Деякі люди періодично скаржаться на головний біль, який також може свідчити про надлишок натрію. Однак найвірнішою ознакою надлишку солі в організмі є сильні набряки рук, ніг та обличчя.

Поділись


Новини партнерів