Абсолютно марно: вчені розповіли про спосіб боротьби з жиром на животі

Фахівці університету Сіднея розвінчали міфи про те, що в результаті тривалого голодування і серйозних обмежень в раціоні можна позбутися від вісцерального жиру на животі. Вчені провели масштабне дослідження і нагадали, що одне з основних джерел жиру «про запас» накопичується на животі людини.

Функція цих жирових відкладень полягає в тому, щоб внутрішні органи були надійно захищені від різного роду впливів. В ході експерименту з гризунами фахівці встановили, що періодичне голодування по-різному впливає на різні скупчення жирової тканини. В кінці свого дослідження вчені з’ясували, що саме з цієї причини багато дієтичних раціонів харчування виявляються безсилими в тому випадку, якщо людина хоче позбутися від жиру в області талії.

Як зазначили автори наукової роботи, жодна дієта не здатна спровокувати швидке спалювання вісцерального жиру, і для цього потрібні виснажливі заняття спортом. Кінцевий результат може залежати від індивідуальних особливостей організму. Австралійські вчені вважають, що в майбутньому можна буде розробити спеціальні препарати, які допоможуть в боротьбі з жировими накопиченнями на животі.

Поділись


Новини партнерів