Лікар розповів, що допомагає від болю в суглобах

Біль в суглобах часто виникає через напруження, наприклад, під час занять спортом або довгого сидіння. Іноді тіло стає скутим, суглоби болять, і раптово ви відчуваєте себе набагато старшими. Хороші новини: у багатьох випадках ви можете самі багато чого зробити проти болю в суглобах.

Це допомагає почати з типових причин болю в суглобах, які також відомі як артралгія.
«Класичними причинами болю в суглобах є перевантаження і ожиріння», – каже лікар Торстен Пфітцер (Німеччина).

Зверніть увагу на масу тіла і дієту

Якщо ви не можете це компенсувати, неправильне навантаження з часом може навіть зашкодити хрящам в структурах суглоба, що призведе до остеоартриту.
«Це може статися у відносно молодому віці», – каже Пфітцер. Відповідні вправи і вага тіла відіграють важливу роль в запобіганні появи болю в суглобах і їх зносу.

Дієта також впливає на суглоби.

«Протягом багатьох років проводиться дослідження, яке має на меті дізнатися, чи можуть цукор, коров’яче молоко і біле борошно бути причиною появи запального ефекту», – каже Пфітцер.

Наприклад, ці продукти можуть бути причиною в розвитку ревматичних захворювань.

Ревматичні захворювання викликають біль в суглобах

Ревматизм – аутоімунне захворювання. Організм атакує власні тканини. Це призводить до дуже різних симптомів, наприклад до болю, набряків в суглобах і часто до загального нездужання з виснаженням, лихоманкою і нічним потовиділенням.

Зверніться до лікаря, якщо симптоми не зникнуть

Якщо ви підозрюєте, що біль в суглобах може бути викликаний ревматичним захворюванням, вам обов’язково варто звернутися до лікаря. Також слід відвідати спеціаліста, якщо суглоби почервоніли і опухли або симптоми не зникнуть. При гострому запаленні суглобів, коли вони червоніють та опухають, зазвичай потрібно розслабитися і прикладати холодні компреси. Також можуть бути корисні легкі, спокійні рухи.

Тренуйте тіло збалансовано

Суглоби, які зазвичай рано реагують на неправильне навантаження, – це надп’ятково-гомі́лко́вий суглоб, коліно, стегно і плече, а в деяких випадках і лікті. У будь-якому випадку важливо збалансовано тренувати всі ділянки тіла, щоб уникнути неправильного стресу. Це також включає вправи на розтяжку і спостереження за фасцією.

«Вам також слід подумати про скронево-нижньощелепні суглоби», – каже Пфітцер. «Ними часто нехтують, і вони дуже впливають на все тіло».

Поділись


Новини партнерів