5 переваг імбиру для ваших шкіри та волосся

Імбир відомий не тільки завдяки своєму яскравому смаку, а завдяки цілому ряду корисних властивостей, найвідомішими з яких є лікування шлункових недуг та зміцнення імунітету, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак, небагато людей знають, що цей суперкорисний інгредієнт можна також застосовувати для догляду за волоссям та шкірою. Він має потужні протизапальні властивості і містить велику кількість антиоксидантів.

Ось, як ви можете включити імбир у режим догляду за собою:

Для вирівнювання тону шкіри. Імбир містить антиоксидант гінгерол, який може боротися із вільними радикалами, тим самим вирівнюючи тон і повертаючи шкірі сяйво. Подрібніть трохи імбиру і змішайте його з лимонним соком. Нанесіть цю суміш на обличчя, особливо на ділянки з темними плямами. Залиште суміш на деякий час, а потім змийте її водою. Комбінація імбиру та лимонного соку посилює вироблення колагену, який сприяє загоєнню рубців та пошкоджень від сонця.

Для боротьби з випаданням волосся. Завдяки великій кількості мінералів, вітамінів та жирних кислот, імбир здатен зміцнити ваше волосся та збільшити приплив крові до шкіри голови, що важливо для того, щоб ваші пасма росли довгими та густими. Для цього змішайте у блендері кілька шматочків імбиру та алое. Разом вони утворюють ідеальний природний кондиціонер ля вашого волосся. У вас повинна вийте густа паста. Нанесіть цю суміш на все волосся та шкіру голови, і залиште її на годину, перш ніж змити.

Для відновлення сяйва шкіри. Імбир не лише допомагає оздоровити шкіру і зробити її більш сяючою, а ще й може підтягнути її та допомогти у боротьбі з ранніми ознаками старіння. Візьміть 1 чайну ложку імбирного соку і змішайте його з 1 чайною ложкою трояндової води, 1/2 чайної ложки меду і 1 столовою ложкою меленої вівсянки. Добре все перемішайте, нанесіть цю пасту рівномірно на обличчя та шию, і залиште на 20 хвилин. Після цього вмийтесь водою.

Проти прищів. Якщо ви часто стикаєтесь з прищами, вам точно слід включити у режим з догляду за шкірою імбир. Його протизапальні властивості допомагають боротися з усіма видами інфекцій та роблять шкіру здоровою та чистою. Візьміть 1 чайну ложку товченого активованого вугілля, 1/2 чайної ложки імбирного соку, 1 чайну ложку гелю алое вера і 1 чайну ложку меду. Змішайте всі інгредієнти і нанесіть їх на все обличчя та шию. Залиште маску на 10-15 хвилин і змийте водою.

Для пом’якшення волосся. Імбир здатен зробити ваше волосся м’яким та блискучим, як у рекламі шампуню, яку ви бачите на телебаченні. Використовуйте олію імбиру для масажу шкіри голови, але не використовуйте її у чистому вигляді! Змішайте її з олією-носієм, а потім втирайте цю масляну суміш у шкіру голови та волосся. Залиште її на годину, потім помийте голову хорошим шампунем.

Поділись


Новини партнерів