Симптоми діабету 2 типу: високий цукор в крові змінює роботу кишечника

Зміни в роботі кишечника можуть свідчити про пошкодження через високий рівень цукру в крові, що є властивим для діабету 2 типу.

Діабет 2 типу – це хронічне захворювання, при якому виникають проблеми з виробленням або засвоєнням інсуліну – гормону, що регулює рівень цукру в крові. В результаті даного порушення рівень цукру в крові підвищується. Якщо він стає хронічно високим, це може викликати хвилю руйнівних ефектів. Їх наслідки – певні зміни в стані і роботі ряду органів – супроводжуються симптомами, які часто виявляються першими попереджувальними сигналами організму про появу діабету 2 типу.

Деякі із симптомів, що дозволяють запідозрити постійно високий рівень цукру в крові і можливий діабет, виникають через вегетативну нейропатію. Дане порушення характеризується пошкодженням нервів, які допомагають контролювати мимовільні функції організму, включаючи рухи товстої кишки. Тому зміни в роботі кишечника, що виникли у людини, можуть бути симптомом діабету 2 типу, – про це розповіли співробітники організації Diabetes UK (Великобританія).

«Якщо високий рівень цукру в крові спричинив розвиток вегетативної нейропатії, і пошкодження нервів вразило товсту кишку, у вас можуть виникати періоди запору і діареї, що чергуються», – цитує експертів видання Express.

Людям, що помітили у себе таку зміну роботи кишечника, слід звернутися до лікаря, обстежитися і перевірити особистий рівень вмісту цукру в крові, підкреслюють фахівці. Вони відзначають, що у разі виникнення невропатії важливо якомога швидше вжити заходів, що дозволяють краще контролювати рівень глюкози в крові, щоб запобігти подальшому пошкодженню нервів.

Вчені нагадують, що негативні зміни, що викликаються діабетом 2 типу, можуть бути оборотними. Двома ключовими аспектами контролю цукру в крові є певні принципи харчування і фізичні навантаження.

Поділись


Новини партнерів