Три ознаки на ногах, які свідчать про підвищений цукор в крові

Коли підвищений рівень цукру в крові починає завдавати шкоди організму, на ногах можуть з’являтися деякі ознаки, наприклад, у вигляді болю або шкірних виразок.

Фахівці звертають увагу на те, що в разі діабету 2 типу на ногах можуть з’являтися ознаки, які свідчать про небезпечно високий рівень цукру в крові.

«Діабет другого типу спочатку часто не привертає уваги, багато людей живуть з хронічно підвищеним рівнем цукру в крові, не усвідомлюючи цього. Однак коли це починає завдавати більш серйозної шкоди організму, на ногах ви зможете помітити кілька ознак», – повідомляє видання Express.

Деякі з найбільш гострих симптомів, пов’язаних з діабетом 2 типу, відносяться до діабетичної невропатії, пише джерело, посилаючись на дані фахівців Клініки Майо, Діабетична невропатія є ускладненням, що виникає, коли високий рівень цукру в крові (глюкоза) пошкоджує нерви по всьому тілу.

Найчастіше вона вражає нерви ніг і конкретно ступні.

У клініці констатують, що найбільш поширеними ознаками, які свідчать про це ускладнення, є:

  • виразки,
  • інфекції,
  • біль в кістках і суглобах.

Іншими ознаками, які свідчать про підвищений цукор в крові і можливий діабет, можуть бути:

  • оніміння або зниження здатності відчувати біль або перепади температури;
  • відчуття поколювання або печіння;
  • різкий біль або судоми;
  • підвищена чутливість до дотиків.

Помітивши у себе будь-які симптоми можливого діабету 2 типу, слід звернутися до терапевта. Лікар зможе уточнити наявність проблеми з рівнем цукру за аналізом крові. Чим раніше буде діагностовано захворювання, здатне довго розвиватися непомітним, тим краще. Це знижує ризик виникнення багатьох проблем зі здоров’ям, пов’язаних з підвищеним цукром.

Фахівці констатують, що для контролю рівня цукру в крові вкрай важливо стежити за споживанням вуглеводів. Вуглеводні продукти з високим глікемічним індексом (ГІ) швидко розщеплюються організмом і викликають різке підвищення концентрації глюкози в крові. До них відносяться цукор і солодкі продукти, солодкі безалкогольні напої, білий хліб, картопля, білий рис. Їх споживання повинно мінімізуватися або виключатися зовсім.

У свою чергу знижувати цукор допомагають фізичні вправи: експерти Національної служби охорони здоров’я (NHS) радять прагнути до 2,5 годин активності в тиждень.

Читайте також: 7 органів, які можуть постраждати від діабету

Поділись


Новини партнерів