Лікар назвала три небезпечні для здоров’я ранкові звички

Однією з небезпечних для організму звичок, які люди звикли робити вранці одразу після пробудження, є активне виконання фізичних вправ, повідомила лікар і телеведуча з Великобританії Міріам Стоппард.

В інтерв’ю виданню The Mirror лікар назвала три небезпечні звички, які виконуються вранці після пробудження від сну. Говорячи про це, медик закликала не виконувати інтенсивну зарядку, ледь піднявшись з ліжка. Стоппард пояснила, що активні фізичні дії можуть бути небезпечними, якщо людина не відійшла повністю від нічного сну. В таких обставинах тіло не розтягується так, як повинне через зневоднення, що виникає за ніч.

«Необережні рухи відразу після пробудження можуть привести навіть до зміщення хребців», – попередила фахівець з Великобританії.

Іншою небезпечною звичкою вранці після пробудження лікар назвала вживання апельсинового соку. Міріам Стоппард зазначила: склянка такого соку, що випивається відразу після сну, сприяє різкому підвищенню рівня цукру в крові. Експерт пояснила це тим, що в людському організмі, який ледь прокинувся, ще не функціонує як слід виділення інсуліну. Різкі стрибки цукру в крові негативно позначаються на функціях метаболізму і сприяють розвитку багатьох порушень.

Інша небезпечна звичка вранці після пробудження – це вживання кави, говорить експерт.

«Чашка кави, випита натщесерце, підвищує рівень цукру в крові в півтора рази», – застерегла лікар з Великобританії.

Читайте також: Лікар назвав три головні причини безсоння і пояснив, як з ними боротися

Поділись


Новини партнерів