6 продуктів, які посилять ріст волосся і зменшать його випадання

Втрата волосся – це дуже поширена проблема, при чому як серед жінок, так і серед чоловіків. Вона може бути наслідком спадковості, гормональних змін, захворювань або нормальною частиною старіння. Поступово волосся стає тоншим, пухнастішим, можуть з’явитись круглі або нерівні лисини (з цим частіше стикаються чоловіки), а шкіра голови стає сухішою, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Випадання волосся може викликати занепокоєння, але є способи його уникнути. Наприклад, якщо причиною втрати волосся є нестача поживних речовин, деякі здорові продукти допоможуть вам відчутно її зменшити:

Ягоди. Ягоди багаті на вітамін С, який має сильні антиоксидантні властивості. Антиоксиданти можуть допомогти захистити фолікули волосся від пошкодження шкідливими молекулами, які називаються вільними радикалами. Крім того, організм використовує вітамін С для вироблення колагену – білка, який допомагає зміцнити волосся, щоб запобігти їх ламкості та руйнуванню.

Яйця. Яйця є чудовим джерелом білка та біотину, двох поживних речовин, які можуть сприяти росту волосся. Вживання достатньої кількості білка важливо для росту волосся, оскільки волосяні фолікули складаються в основному з нього. Доведено, що відсутність білка в раціоні сприяє випаданню волосся.

Жирна риба. Така жирна риба, як лосось, оселедець і скумбрія, містить поживні речовини, які можуть сприяти росту волосся. Вона є чудовим джерелом жирних кислот омега-3, які пов’язані з ростом волосся. Жирна риба також є чудовим джерелом білка, селену, вітаміну D3 та вітамінів групи В – це може сприяти зміцненню волосся.

Шпинат. Шпинат багатий на такі поживні речовини, як фолати, залізо та вітаміни А і С, які можуть сприяти росту волосся. Вітамін А допомагає шкірним залозам виробляти шкірне сало. Ця жирна речовина допомагає зволожувати шкіру голови, щоб зберегти волосся здоровим. Шпинат також є чудовим рослинним джерелом заліза, необхідного для росту волосся.

Авокадо. Авокадо є чудовим джерелом вітаміну Е, який може сприяти росту волосся. Вітамін Е також захищає різні ділянки шкіри, такі як шкіру голови, від окисного стресу та пошкоджень.
Горіхи та насіння. Горіхи та насіння містять такі поживні речовини, як вітамін Е, вітаміни групи В, цинк та незамінні жирні кислоти, і всі вони можуть сприяти росту волосся та пов’язані з багатьма іншими перевагами для здоров’я. Деякі види насіння також містять жирні кислоти омега-3, які посилюють ріст волосся.
Поділись


Новини партнерів