Як запобігти появі лупи в холодну пору року

Зима вже тут, а разом з нею і лупа. Всі люблять, коли їхнє волосся виглядає красивим та здоровим, а лупа аж ніяк цьому не сприяє. Для її лікування потрібно використовувати правильні засоби, а також вам доведеться внести певні зміни у свій спосіб життя. Вам потрібно буде подбати як про своє тіло, так і про своє психічне здоров’я, оскільки стрес також може спричинити появу лупи, пише Жіночий світ

Лупа викликає лущення шкіри і повністю висушує корені волосся. Ви повинні забезпечити своє волосся вологою, яка йому потрібна в цей холодний сезон. Гарячий душ, рідке миття волосся, холодне повітря та відсутність вологи – основні причини лупи. Запобігти лупі взимку легко, якщо дотримуватися гарного режиму догляду за волоссям.

Ось кілька способів уникнути появи лупи взимку:

Наносьте на шкіру голови спеціальні олійки. Варто робити це кожного разу перед тим, як ви зберетесь мити голову. Це допомагає посилити приплив крові до шкіри голови та зволожує волосся від самих коренів. Олійки роблять волосся м’яким та запобігають пересушуванню шкіри голови.

Правильно харчуйтесь. Поживна дієта – ключ до здорового волосся. Включіть у раціон більше поживних продуктів, таких як яйця, риба, зелений горошок, морква, зелені овочі, та пийте багато води. Збалансоване харчування забезпечує волосся необхідними корисними речовинами і робить його здоровим та красивим.

Розчісуйте волосся. Розчісування сприяє збільшенню надходження крові до шкіри голови. Вона живить шкіру, запобігаючи втраті волосся та появі лупи. Також це допомагає позбутись свербіння.

Знизьте рівень стресу. Стрес може призвести до випадіння волосся. Надмірне напруження і психологічний тиск посилює лупу. Займіться йогою, медитуйте і відіспіться, це допоможе уникнути тьмяності та пошкодження волосся. Намагайтесь уникати негативу.

Їжте менше цукру. Надлишок цукру шкодить вашому волоссю. Високий рівень цукру в крові спричиняє лущення шкіри голови, що призводить до появи лупи. Їжте мед  замість рафінованого цукру та вживайте менше продуктів, в яких занадто багато доданого цукру.

Поділись


Новини партнерів