5 продуктів, що допоможуть побороти сухість шкіри цієї зими

Як тільки приходить зима, багато людей одразу ж стикаються із сухістю шкіри. Дерматолог Гітіка Міттал Гупта назвала 5 продуктів, які допоможуть вирішити цю проблему, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

“Зима – це для великої кількості людей синонім сухої, сверблячої та почервонілої шкіри, адже повітря стає сухим, а тому витягає вологу зі шкіри. Тому я раджу перед виходом з дому подбати про належне зволоження, а також правильно підібрати продукти харчування, адже те, що ви їсте, позначається на стані шкіри”, – каже вона.

Ось 5 доступних продуктів харчування, які допоможуть вам у боротьбі з зимовою сухістю шкіри:

Мигдаль. Горіхи мигдалю – це джерело не тільки вітамінів, але і антиоксидантів. Намагайтесь з’їдати кілька цих або інших горіхів кожного дня.

Морква. Багата на бета-каротин, морква дуже важлива для здоров’я шкіри. Вона захищає її від шкідливих променів UVA та UVB, тому обов’язково включіть її до своїх салатів.

Листова зелень. Шпинат, салатне листя, рукола, тощо, обов’язково повинні бути у вашому зимовому раціоні. Вони багаті не лише на клітковину та залізо, а і на цілий ряд інших мікроелементів, важливих для здоров’я шкіри.

Вода. Вода на стільки ж важлива взимку, як і влітку. Вона не тільки допомагає нам уникнути зневоднення організму, а і зволожує шкіру зсередини.

Темний шоколад. Темний шоколад змушує наш організм виробляти так звані гормони щастя, тому чудово піднімає настрій. Також він є джерелом антиоксидантів, важливих для захисту шкіри від передчасного старіння та шкідливого впливу навколишнього середовища.

Поділись


Новини партнерів