5 продуктів, від яких краще відмовитись людям з жирною шкірою

Жирний блиск на шкірі не тільки виглядає непривабливо, а і може спричинити появу запалень та прищів на обличчі. Якщо ви втомилися постійно використовувати серветки, що вбирають зайвий жир, витрачати купу грошей на тональний крем та безрезультатно вмиватись по кілька разів за день, можливо, вам варто переглянути ще дещо, що має безпосередній вплив на вашу шкіру – це ваш раціон, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Уникання продуктів, які наведені нижче, може допомогти зробити вашу шкіру значно чистішою та зменшити жирний блиск.

Газована вода. Цікавий факт: назва “безалкогольні напої” з’явилась на пляшках із газованою водою тому, що виробникам хотілось виділитись на фоні засилля реклами “міцних напоїв”. Але коли мова йде про вплив на шкіру, цукристі напої мало відрізняють від спритного, адже вони можуть посилювати запалення та викликати появу прищів.

Американська академія дерматології проливає світло на можливий взаємозв’язок між продуктами з високим вмістом цукру та прищами, що повинно було б змотивувати вас утриматись від їх надлишкового споживання.

Знежирене молоко. Більшість молочних продуктів на прилавках містять гормони росту, які можуть взаємодіяти з гормонами нашого тіла, наприклад інсуліном, що призводить до надмірної секреції шкірного сала. Насправді, дослідження Американської академії дерматології виявило, що хлопчики, які п’ють знежирене молоко, частіше страждають від прищів, а в іншому дослідженні вчені виявили, що жінки, які випивали дві або більше склянки знежиреного молока на день, на 44% частіше мали прищі порівняно з іншими жінками-учасницями дослідження.

Рафіновані вуглеводи. “Доведено, що такі продукти, як бублики, вівсянка, кренделі, макарони та каші швидкого приготування, прискорюють процеси старіння шкіри та руйнують її, викликаючи вугрі та розацеа”, – говорить експерт із схуднення Таснім Бхатія, доктор медицини. І наука підтверджує це: 10-тижневе дослідження, проведене корейськими науковцями за участі людей з вуграми середньої та легкої тяжкості, показало, що люди, які споживають менше рафінованих вуглеводів, зазвичай мають чистішу шкіру та менше жирного блиску.

Бекон. “Багато людей виявляють, що прищі, розацеа або екзема стають менш помітними, коли вони відмовляються від м’яса”, – пояснює Сьюзен Такер, комплексний дієтолог і засновник Green Beat Life. Насправді, заміна червоного м’яса на продукти, що містять нежирні білки і кислоти омега-3, може допомогти зменшити вираженість прищів. У дослідженні, опублікованому у Lipids in Health and Disease, вчені виявили, що при збільшенні споживання жирних кислот омега-3 в учасників різко скоротилась кількість прищів, а також зменшилась жирність Т-зони.

Продукти з сої. Соя містить ізофлавони, які імітують дію естрогену. Вони взаємодіють з гормонами нашого організму і часто викликають прищі біля щелепи, які не може приховати навіть найбільш важкий тональний крем. Соя зараз міститься у багатьох продуктах – соусах, закусках, гамбургерах, тощо. Тому завжди уважно перевіряйте склад на етикетці.

Поділись


Новини партнерів