
Швейцарські вчені вже кілька тижнів шокують весь світ жорсткими висновками своїх досліджень. «Припиніть їсти ковбасу!» – таке короткий зміст цих наукових робіт.
Керівник дослідження професор Сабіна Рохманн з Університету Цюріха, каже: «Ми проаналізували масу випадків передчасної смерті і прийшли до висновку, що 3 відсоткам передчасних смертей щорічно можна було б запобігти, якби люди їли менше 20г обробленого м’яса в день».
Для порівняння – одна скибочку бекону важить 35г.
Основну увагу дослідники зосередили на м’ясі, в яке додаються різні речовини, щоб збільшити термін придатності.
Це бекон, солонина, ковбаси, салямі, напівфабрикати з м’ясом і т. д. Мова не йде про м’ясні страви, які ви готуєте зі свіжого м’яса у себе на кухні.
Таким чином, всім фанатам ковбаси і бекону медики наполегливо рекомендують знизити їх споживання, щоб не скорочувати своє життя.
Читайте також: Медики назвали найкращий продукт для очищення організму
У людини, яка їсть 160г обробленого м’яса щодня (еквівалент двох маленьких ковбасок), на 72 відсотки вищий ризик смерті від хвороб серця, ніж у того, хто їсть таке м’ясо в помірних кількостях (менш 20г).
Але споживання таких продуктів в помірних кількостях (не більше 20г в день) не представляє ризику для здоров’я, обнадіяли швейцарські вчені.