3 ефірні олії, які допоможуть зупинити втрату волосся

Випадання волосся – це те, з чим стикається багато людей. Це нормальна частина старіння, але в більшості воно викликає неприємні емоції. Наука продемонструвала, що ефірні олії можуть уповільнити цей процес, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ось три ефірні олії, які можуть допомогти вам зменшити втрату волосся:

М’ятна олія. Олія м’яти має охолоджувальний ефект і сприяє припливу крові до ділянки, на яку її нанесли. Це допомагає посилити ріст волосся. Численні дослідження показали, що м’ятна олія сприяє росту волосся, збільшуючи кількість та глибину волосяних фолікул.

Зокрема, одне дослідження, яке проводилось на мишах, показало, що олія м’яти перцевої зробила їхню шерсть біль густою та довгою, а волосяні фолікули поглибились аж до підшкірних м’язів.

Олія сандалового дерева. Дослідники з Манчестерського університету виявили, що нанесення сандалового дерева на шкіру голови сприяє посиленню росту людського волосся. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Communications. Експеримент проводився на синтетичному матеріалі та зразках людської шкіри. Команда виявила, що рецепторна клітина шкіри, відома як OR2AT4, чутлива до хімічних речовин у синтетичному сандаловому дереві. При нанесенні цієї ефірної олії на шкіру стимулюється ріст кератиноцитів, які прискорюють загоєння ран.

Оскільки загоєння шкіри та ріст волосся тісно між собою пов’язані, науковці припустили, що сандалова олія може допомогти прискорити оновлення волосся та подовжити життєвий цикл волосяних фолікул.

Олія кедрового дерева. У дослідженні, опублікованому Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, вивчався вплив ароматерапії на лікування алопеції.

В ньому взяли участь 86 людей, яких розділили на дві групи. Учасники з першої групи щодня втирали в шкіру голови суміш ефірних олій чебрецю, розмарину, лаванди та кедру, а також суміш олій-носіїв, таких як олії жожоба та виноградних кісточок. Учасники з контрольної групи щоденно використовували тільки олії-носії.

У першій групі ріст волосся покращився у 19 з 44 учасників. В другій групі покращення було зафіксовано тільки у 6 з 41 учасника. Дослідники дійшли висновку, що використання ефірної олії кедрового дерева може допомогти поліпшити ріст волосся.

Поділись


Новини партнерів