Спеція, яка допоможе очистити кров від зайвого цукру

Raw Organic Cardamom Pods Ready to Use - ancient ayurveda medicine and tasty spice

Кардамон може знижувати високий рівень цукру в крові і запобігати його скачкам, що робить його корисним для людей, які страждають від діабету. Крім того, вживання кардамону сприяє зниженню артеріального тиску, відзначають фахівці.

– Кардамон називають королем прянощів – він добре відомий вченим своєю антиоксидантною і протираковою активністю. Дослідження підтверджують і його антидіабетичні властивості, – йдеться в дослідженні.

Ці прянощі допомагають позбутися від ожиріння, так як посилюють метаболізм і допомагають речовинам, які надходять до організму засвоюватися і перетравлюватися, що теж дуже важливо при діабеті.

Кардамон позитивно впливає і на нервову систему: він розслабляє, позбавляє від пригніченості і депресії.

Те, що дуже важливо зараз: кардамон – високоефективна профілактика від мікробів і грипу. При фарингіті, наприклад, корисно полоскати горло розчином з кардамону і кориці, розведених в окропі. Крім того, це нейтралізатор слизу, що виводить його з легенів і селезінки при астмі, бронхіті, застуді або кашлі.

Обережно, є протипоказання. Зерна і масло кардамону можна застосовувати людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, виразкою шлунку і дванадцятипалої кишки, гастритами.

Як зазначалося раніше, приправа з гірчиці ефективна в боротьбі із зайвим цукром і «поганим» холестерином. Справа в тому, що масляний екстракт насіння гірчиці знижує ризик серцевого нападу, а листя допомагають стабілізувати рівень цукру в крові. Дуже корисні так звані «гарячі» овочі з гострим або пряним смаком: імбир, чилі, хрін і гірчиця, а також цибуля і часник. Вони надають антисептичну, антиоксидантну і стимулюючу дію.

Поділись


Новини партнерів