Вчені розповіли, як правильно пити віскі

Дослідники вирішили вивчити культуру вживання віскі і виявили цікавий нюанс, який допоможе поціновувачам цього напою зберегти смак і аромат елітного алкоголю. Виявляється, в цьому питанні допоможе звичайна вода.

Вчені провели унікальне дослідження того, яким чином одна або дві краплі води можуть абсолютно перетворити смак віскі. Дослідники виявили, що кардинальні зміни в смакових якостях напою після додавання води відбуваються за рахунок особливих молекул. Вони складаються з гідрофільних і гідрофобних структурованих частин.

За словами фахівців, саме подвійна структура молекул цього алкоголю викликає виділення аромату і характерну реакцію при попаданні в рідину молекул води. Іншими словами, ця подвійна структура молекул наділяє віскі таким особливим ароматом і смаком.

Так ось, кілька крапель води, доданих в цей алкогольний напій, збільшують кількість цих подвійних молекул, тому аромат стає більш інтенсивним, а смак насиченим.

Як відомо, віскі – це міцний ароматний алкогольний напій, що отримується з різних видів зерна з використанням процесів бродіння, перегонки і тривалого витримування в дубових бочках. При виготовленні віскі може використовуватися ячмінь, жито, пшениця або кукурудза. Варто також відзначити, що віскі є національним напоєм Ірландії і Шотландії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів