Ранні ознаки того, що вас чекає розсіяний склероз 

Одне з найбільш неприємних захворювань, які псують життя людям у віці – розсіяний склероз. Хвороба проявляється в порушеннях мови і пам’яті, нездатності здійснювати спрямовані чіткі рухи, зниженні м’язової сили, неврологічних порушеннях.

Розсіяний склероз вражає центральну нервову систему і руйнує зв’язок між мозком і іншими частинами тіла. Однак симптоми цієї хвороби найчастіше проявляються, коли вона вже на важкій стадії.

Фахівці відзначають, що склероз у всіх протікає і проявляє себе по-різному. Однак є ряд ранніх симптомів, які можуть вказувати на проблеми в майбутньому.

Оніміння обличчя

Одна частина обличчя може втрачати чутливість і рухливість. Неодноразовий прояв такого симптому може говорити про розвиток хвороби.

Біль в оці

Погіршення зору і біль в одному оці також вказує на проблеми зі здоров’ям. Хворі згадують свої відчуття так: “ніби ти дивишся крізь брудні сонцезахисні окуляри”.

Втрата відчуттів у нозі

Оніміння кінцівки після знаходження в одній позі відчував кожен. Однак якщо чутливість не повертається, то це може стати сигналом хвороби.

Голова йде обертом

Сильно виражене запаморочення, що не проходить цілодобово, також називають симптомом склерозу. При цьому воно супроводжується незграбністю руху, нестійкістю ходи і втратою рівноваги

Медики відзначають, що перераховані вище симптоми можуть говорити про діагноз “розсіяний склероз”, якщо не проходять протягом двох днів. До того ж для симптомів розсіяного склерозу характерна періодичність, а не поступове наростання: вони то з’являються, то зникають.

Поділись


Новини партнерів