Вчені розповіли, як не можна готувати м’ясо 

Дослідники з Університету Південної Австралії і Національного університету Кенсан з’ясували, як можна готувати м’ясо. Робота опублікована в журналі Nutrients.

Поки кухарі з усього світу радять готувати м’ясо на грилі або обсмажувати його до хрусткої скоринки, вчені закликають припинити це робити, так як це дуже шкідливо.
Справа в тому, що червоне смажене м’ясо містить білкові сполуки, що збільшують ризик серцево-судинних захворювань, інсульту і ускладнень при діабеті. Ці сполуки утворюються при карамелізації м’яса при високій температурі.

“Коли червоне м’ясо обсмажують при високих температурах – на грилі, в духовці або на сковорідці – в ньому утворюються так звані кінцеві продукти глікування, або AGE, які при регулярному вживанні смаженого м’яса накопичуються в організмі, заважаючи нормальному функціонуванню клітин”.

На думку вчених, для зниження ризику серцево-судинних захворювань необхідно скоротити кількість споживаного червоного м’яса або хоча б змінити способи його приготування.

Рівень AGE можна в деякій мірі знизити, якщо смажене червоне м’ясо вживати з великою кількістю необробленої рослинної їжі – травами, фруктами і овочами. Також м’ясо можна готувати на повільному вогні, але краще віддавати перевагу запіканню і приготуванню на пару.

Поділись


Новини партнерів