Симптоми, які вказують на проблеми з кишечником 

Вчені давно довели, що від кишечника залежить загальний стан здоров’я людини. Однак це орган, перевірку якого всі постійно відкладають до останнього, “поки не заболить”. У цій статті ми розповімо, на що звернути увагу, щоб вчасно виявити проблеми з кишечником.

Розлади шлунку

Це найочевидніший симптом того, що з вашою травною системою щось не так, і треба насторожитися. Нудота, здуття, запор, печія, – все це вказує на необхідність звернутися до лікаря.

Проблеми зі шкірою

Шкіра – завжди показник роботи внутрішніх органів людини, особливо шлунково-кишкового тракту. У разі виникнення проблем з нею, наприклад, висипаннях або екземі, потрібно насамперед перевірити кишечник.

Хочеться чогось не дуже корисного

Якщо вас постійно тягне “на солоденьке” та інші шкідливі продукти, це теж тривожний сигнал. Можливо, у вас дисбаланс кишкових бактерій, і необхідно нормалізувати мікрофлору.

Втрата ваги

Різка втрата ваги може бути ознакою серйозних захворювань, якщо ваше харчування і спосіб життя залишилися незмінні. Стрімке схуднення може говорити про гормональні порушення, проблеми з підшлунковою залозою або наявність інфекцій. Іноді втрата ваги відбувається через погану роботу шлунково-кишкового тракту: надлишок шкідливих бактерій не дає організму повноцінно засвоювати жир.

Поділись


Новини партнерів