Лікар назвав небезпечне захворювання, ознакою якого є лінь

Психіатр Павло Качалов, член Паризького Інституту психоаналізу, розповів про види ліні і в яких випадках марно намагатися взяти себе в руки, а прийшов час звернутися до фахівця.

За його словами, найчастіше лінь – захисна реакція організму, яка допомагає позбутися від зайвої роботи. Це вважається нормальним проявом даного стану.

«Є лінь нормальна, коли люди захищають самі себе від безглуздої роботи, яку їм або пропонують інші люди, або ж вони самі за звичкою звалюють на свої плечі. Тоді лінь дозволяє почекати, одуматися, і частина роботи втрачає актуальність», – пояснив Качалов.

Ознакою небезпечної хвороби буває ситуація лише зовні схожа з проявом ліні, коли людина не може себе змусити здійснювати абсолютно необхідні дії. Це хворобливий стан, який може свідчити про депресію

«Будь-яка людина, яка раптово змінилася і перестала бути схожою на себе колишнього, яка не може докласти відповідних зусиль для того, щоб змінити ситуацію, такій людині треба порадити шукати допомоги у психіатра», – зазначив Павло Качалов.

Поділись


Новини партнерів