На любителів цього продукту чекає серцева недостатність і смерть

Люди, які вживають сіль в кількості, що в два рази перевищує рекомендовану, збільшують свій ризик зіткнутися з серцевою недостатністю також в два рази. До такого висновку прийшли вчені з Національного інституту здоров’я в фінському Гельсінкі.

Експертам вже давно відомо про те, що сіль підвищує артеріальний тиск, однак це нове досдідження дозволяє припустити, що даний харчовий продукт також пошкоджує серце. Вчені з Фінляндії спостерігали за 4 630 здоровими дорослими людьми протягом 12 років. 20% учасників дослідження вживали щодня понад 13,7 г солі, що більш ніж в два рази перевищує рекомендовану добову дозу. З’ясувалося, що саме ці люди в два рази частіше стикаються з серцевою недостатністю в порівнянні з тими, хто вживав менше 6,8 г солі щодня.

Що ще більш важливо – дослідники виявили, що ризик серцевої недостатності зберігався, навіть якщо бралося до уваги наявність підвищеного артеріального тиску. Серцева недостатність виникає в той момент, коли серце стає занадто слабким для перекачування достатньої кількості крові по організму. Це провідна причина госпіталізації людей у ​​віковій групі старше 65 років. Приблизно половина пацієнтів помирає протягом 5 років після встановлення діагнозу.

Читайте також про продукт, солодший за цукор і вкрай корисний для судин

Автори нового дослідження оцінювали кількість солі в організмі добровольців по аналізах сечі. На думку вчених, виробники продуктів харчування повинні зменшити вміст солі самі, оскільки більше 80% цього мінералу людина отримує від переробленої їжі, і лише 20% вона своїми руками додає до страв з сільнички, яка стоїть на столі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів