5 нездорових звичок, які погіршують стан вашої шкіри

Збереження краси та здоров’я шкіри може видаватись нескінченною боротьбою. Одного дня у вас може бути чисте та гладеньке обличчя, яке виглядає так, наче ви провели ранок у кріслі візажиста, а наступного ранку ви можете прокинутись з прищами, почервонінням чи загадковою сухою ділянкою де-небудь на обличчі, пише Жіночий світ з посиланням на The Thirty.

Існує багато факторів, що впливають на здоров’я шкіри. Це може бути генетика, гормони, раціон харчування, спосіб життя, стан навколишнього середовища… Список можна продовжувати довго. Звісно, не всі ці фактори залежать від нас. Якщо ви не можете вирішити шкірні проблеми за допомогою домашніх засобів чи доступних в продажу косметичних засобів, варто звернутись до дерматолога. Також ви можете внести у свій спосіб життя деякі зміни, які допоможуть вам контролювати стан вашої шкіри.

Перш за все, варто позбутись звичок, які згубно діють на вашу шкіру:

Погане харчування. Ми всі іноді забуваємо про баланс і дозволяємо собі не найздоровіші смаколики. Але без наповненого поживними речовинами раціону шкіра ніколи не буде сяючою та здоровою. Фахівці з клініки Мауо кажуть, що найбільш корисні для шкіри продукти ті, які корисні для здоров’я загалом. Частіше вживайте фрукти, овочі, горіхи, насіння та жирні сорти риби.

Куріння. Позбудьтесь цієї звички раз і назавжди. За даними Американської академії дерматології, куріння прискорює процес старіння та викликає загострення деяких шкірних хвороб, наприклад, псоріазу.

Засмагання. Важливо захищати свою шкіру від сонця. Не виходьте на вулицю без сонцезахисного крему і частіше ховайтеся в тінь.

Відсутність вмивання. Вам не обов’язково дотримуватись багатокрокової системи догляду за шкірою, та трохи зусиль все ж докласти варто. Американська академія дерматології рекомендує вмиватись вранці та ввечері, щоб видалити бруд, макіяж та бактерії.

Постійне перебування в стресі. Стрес може впливати на фізичний стан нашого організму, в тому числі й на шкіру. Дуже важливо контролювати рівень стресу, інакше він може викликати спалахи акне, екземи, псоріазу та розацеа.

Поділись


Новини партнерів