Японські вчені прийшли до висновку, що швидке вживання їжі збільшує шанси розвитку преддіабету, а потім діабету в два рази.
Дослідники пояснюють, що у людей, які занадто швидко їдять, швидко збільшується рівень глюкози в крові незабаром після вживання їжі.
При цьому збільшення ризику не спостерігається у людей з іншими неправильними харчовими звичками, в тому числі любителі перекусів і нічних набігів на холодильник.
Фахівці відзначають, що в світі набагато більше діабетиків, ніж приято вважати: у багатьох порушена толерантність до глюкози (ПТГ), коли рівень глюкози в крові вище, ніж зазвичай, але не достатньо високий, щоб викликати діабет.
Цей стан може прогресувати і перерости в цукровий діабет 2 типу, якщо превентивні заходи не будуть прийняті.
За оцінками вчених, у більшості таких людей – від 40 до 50% – цукровий діабет 2 типу розвинеться протягом десяти років.