Знайдено простий спосіб уникнути смерті при інсульті та серцевому нападі

На думку вчених з США, простим способом уникнути смерті при серцево-судинних патологіях є прийом статинів – препаратів, що знижують рівень холестерину в крові. Також завдяки їм зменшується ймовірність серцевих нападів, інсульту, інформує Journal of the American Medical Association.

Видання опублікувало результати дослідження фахівців Брігамської жіночої лікарні в Бостоні. Вони проаналізували відомості про здоров’я 300 тисяч чоловік віком від 75 років, серед яких 57 тисяч використовували статини.

Вчені зіставили результати аналізу за вибіркою людей, яким призначалися статини, з результатами по групі, де люди мали аналогічні клінічні показники, але не отримували ліків. Медики переконалися, що прийом препаратів корелював з кращими показниками стану серцево-судинної системи.

Автори проекту зробили висновок, що цей спосіб може на 25 відсотків зменшити ризик  смерті через наслідки порушення в роботі серцево-судинної системи. Також він дозволяє уникнути інсультів, серцевих нападів – їх ймовірність знижується на 20 відсотків.

Поділись


Новини партнерів