Незважаючи на масу корисних речовин, необхідних людському організму, курячі яйця не потрібно їсти кожен день. Чому, – пояснила лікар-ендокринолог Зухра Павлова.
Курячі яйця по праву вважаються одним з найкращих продуктів в раціоні людини: Павлова помітила, що у них «практично ідеальний» склад білка і жовтка, до того ж яйця є чудовим джерелом вітаміну D.
Однак лікар-ендокринолог підкреслює: їсти курячі яйця кожен день не потрібно, в тиждень людина не повинна вживати більше шести штук (великих).
Чому ж?
Павлова пояснила, що одноманітна, з дня на день однакова їжа погано позначається на роботі травлення, навіть якщо вона здорова і корисна.
«Може розвинутися нестерпність, і це принесе масу неприємних моментів, коли ви не зможете з’їсти навіть шматочок їжі, в якій є яйця», – поділилася лікар.
Також, доповнила свої рекомендації медик, яйця обов’язково потрібно варити, а не смажити, оскільки так вони краще засвоюються. При приготуванні яєчні утворюються кінцеві продукти глікування – речовини, що сприяють розвитку неблагополучних процесів в організмі аж до раку.