Експерти назвали 6 проблем з організмом, що вказують на нестачу вітамінів

В організмі все пов’язано один з одним. Якщо один орган страждає, він прихопить з собою ще кілька. Подавати сигнали про проблеми організм вміє як ніхто інший. Важливо навчитися розрізняти ці ознаки. У нашому матеріалі – проблеми з організмом, що вказують на нестачу вітамінів.

Випадання волосся

Випадання волосся говорить про недостатню кількість вітаміну В7. Найбільш часто це пов’язано з харчуванням. Наприклад, вживання сирих яєць. У їх складі є авідин, який блокує здатність організму засвоювати біотин. У такому випадку важливо наситити раціон вітаміном В7, який в достатку міститься в зелені, мигдалі, соєвих бобах, картоплі.

Судоми

Подібна проблема зазвичай викликана нестачею магнію, кальцію, калію. Найбільш часто зустрічається під час занять спортом, коли відбувається активне потовиділення, тобто втрата мінералів. Гарбуз, банани, яблука, листова зелень, горіхи зможуть заповнити дефіцит важливих для організму компонентів.

Висипання на обличчі

Це знову пов’язано з нестачею вітаміну В7. Так, вітаміни А і Е вкрай необхідні шкірі, але про інших теж не варто забувати. В добавок до згаданих вище продуктів додайте в раціон гриби, сири, цвітну капусту, шпинат.

Оніміння кінцівок

В6, В9, В12 – ці вітаміни відповідальні за поживні будівельні блоки. Вони використовуються для виробництва здорових кров’яних клітин, що відповідають за доставку кисню до клітин всього тіла. Дефіцит даних вітамінів викличе оніміння кінцівок. Зернові, бобові та морепродукти дозволять впоратися з вищевказаною проблемою.

Читайте також: 6 ознак того, що вам не вистачає вітаміну D

Шишки на руках

Нестача вітамінів А і D, незамінних жирних кислот провокує виникнення акне, шишок на руках і стегнах. Важливо зменшити споживання трансжирів, збільшити кількість лосося, волоських горіхів, зелені, яскравих овочів, особливо моркви і червоного солодкого перцю.

Пародонтоз

Пародонтоз часто виникає при дефіциті вітаміну D. Необхідно включити в свій раціон продукти з кальцієм, фосфором, вітаміном D, що важливо для здоров’я зубів. Молочні продукти, коричневий рис, крупнолистова зелень, помідори, жирна риба, цитрусові, виноград – всі ці добавки в звичному харчуванні допоможуть врятувати організм.

Поділись


Новини партнерів