Кардіолог назвала продукти для контролю холестерину в крові

Нерафінована олія, риба, насіння гарбуза, огірки – ось неповний список продуктів, які лікар-кардіолог і терапевт Гульназ Халімова рекомендує вживати в їжу для контролю холестерину в крові.

Медик назвала в Instagram, продукти, необхідні в раціоні для контролю холестерину. За словами Халімової, один з головних ворогів шкідливого холестерину, який надлишково скупчується – це нерафінована олія. Кардіолог рекомендує вживати для оздоровлення судин столову ложку олії щодня – чудово підійдуть лляна, оливкова, рижієва, кедрова.

Також для контролю холестерину в крові корисно вживати щодоби жменю горіхів або насіння: гарбузового, Чіа, лляного, кунжутного. Ще один чудовий продукт для здоров’я судин – жирна риба, морепродукти: кардіолог зазначає, що достатньо вживати її 2-3 рази на тиждень.

Назвала Халімова і інші ефективні для контролю холестерину продукти – цибуля, часник, ягоди, бобові, гречка. До того ж кардіолог підкреслила важливість вживання продуктів, насичених клітковиною, яка чистить артерій. Щоб отримувати достатньо клітковини, потрібно їсти зелень, листові овочі, селеру, капусту, огірки, сиру моркву, перець, вівсяні висівки, розповіла лікар.

Поділись


Новини партнерів