Дерматолог розповіла, який запах тіла говорить про онкологію

Протягом життя через різні процеси в організмі запах людини може кілька разів змінюватися. Запах індивідуальний, як і відбитки пальців, розповіла лікар-дерматолог, косметолог Ірина Скорогудаєва. Різні захворювання можуть провокувати аномальний запах тіла. Зокрема, про онкологію скаже запах несвіжого м’яса і надлишкова пітливість.

«Специфічний запах несвіжого м’яса може говорити про онкологічні захворювання людини. Коли організм бореться з пухлиною, він виробляє фактор некрозу пухлини. Він, в свою чергу, викликає підвищення температури. Тому однією з ознак онкозахворювання є невелика температура, яка довго тримається», – сказала лікар.

Вона зазначила, що якщо у людини порушуються метаболічні процеси, то шкіра буде намагатися позбутися від продуктів розпаду. Наприклад, якщо у людини на тлі цукрового діабету знижується рівень інсуліну, значить, глюкоза не входить в клітини, вони переходять на харчування жиром, що провокує запах ацетону від шкіри людини.

Також часто від людей, які мають хвороби печінки, пахне аміаком. Організм розщеплює надлишок білка з утворенням аміаку. Печінка перетворює аміак в сечовину, але якщо у людини є проблеми з цим органом, аміак буде виділятися в тому числі і через шкіру.

При захворюваннях нирок від людини теж може пахнути аміаком. Запах кислого сиру від шкіри часто вказує про порушення процесів метаболізму в організмі.

Лікар додала, що запах тіла може змінюватися через перебудову гормонального фону в період менопаузи.

Поділись


Новини партнерів