5 продуктів, які регулюють рівень цукру в крові і запобігають діабету

Центри з контролю і профілактики захворювань повідомляють, що у кожного третього дорослого американця спостерігається переддіабетичний стан. Він виникає, коли рівень цукру у вашій крові вище норми, але не такий високий, як у пацієнтів з діабетом. Схуднення і збільшення фізичних вправ є найбільш ефективними способами запобігання діабету 2 типу. Дослідження показують, що вживання певних продуктів також може вам допомогти знизити рівень вашого цукру в крові і запобігти появі діабету. Якщо ви хочете знизити ризик розвитку діабету, то вам слід почати вживати ці продукти:

Зелені листові овочі. Зелені листові овочі, такі як шпинат, капуста або броколі, є відмінним вибором для людей, які намагаються впоратися з діабетом. Ці овочі багаті вітамінами, такими як вітамін B6, вітамін A і вітамін K. Вітаміни необхідні для правильного метаболізму поживних речовин. Крім того, зелені листові овочі відомі своїм низьким вмістом вуглеводів і холестерину, які не дозволяють рівню цукру рости в вашому кровотоці. З усіх зелених листових овочів капуста є найкращою через її високий вміст магнію, кальцію і жовчних кислот. Всі ці елементи можуть допомогти знизити рівень цукру в крові.

Кориця. Дослідження, проведене в Дослідницькому центрі харчування людини в Бельцвіллі, показало, що якщо ви щодня вживаєте по ½ чайної ложки кориці, це може зробити ваші клітини більш чутливими до інсуліну. Після 40 днів прийому різної кількості екстракту кориці, діабетики відчували не тільки зниження рівня цукру в крові, але і значне поліпшення ознак серцевого здоров’я. Посипати корицею можна практично все.

Вівсяне борошно. Вівсянка часто неправильно приймається діабетиком через її кількісний вміст вуглеводів. Вівсянка містить вуглеводи, але також вона багата клітковиною, яка стимулює гарне самопочуття. Вівсянка містить бета-глюкан, серцевину розчинного у воді волокна, що уповільнює ваше травлення. Вживання її в малих порціях може допомогти діабетикам впоратися з їх зайвою вагою, що підвищить швидкість обміну речовин в організмі і допоможе їм контролювати рівень цукру в крові.

Полуниця. Полуниця з низьким вмістом калорій і високим вмістом клітковини і води. Тому люди, які їдять полуницю не відчувають почуття голоду.

Горіхи. Дослідження показують, що люди, які їдять горіхи регулярно, мають низькі показники серцевих захворювань, ніж люди, які їх не їдять. (Люди з діабетом мають підвищений ризик серцевих захворювань.) Ключ до вживання горіхів – не їсти їх занадто багато. Виміряйте 2 столові ложки горіхів, підрахуйте їх кількість і вживайте тільки цю кількість. Якщо у Вас серйозні проблеми зі здоров’ям або сильні болі, рекомендуємо Вам звернутися за консультацією до лікаря. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів