Визначено фактор, що подвоює ризик смерті від коронавірусу

За останніми дослідженнями вчених стало ясно, що високий тиск різко збільшує ризик катастрофічних наслідків при зараженні людини коронавірусом.

При цьому слід врахувати, що гіпертонія зустрічається частіше, ніж думають люди, і навіть тиск з показниками 140/90 мм рт.ст. вже є її ознакою. Також високий кров’яний тиск може залишатися непоміченим протягом багатьох років. Його не даремно називають тихим вбивцею, оскільки гіпертонія не завжди проявляє будь-які виражені дії.

Китайський професор Фей Лі, який спостерігав 3000 пацієнтів, госпіталізованих в Уханьську лікарню, зробив висновок, що половина пацієнтів, які померли від Covid-19, страждали від високого кров’яного тиску. Він вважає, що людям з гіпертонією необхідно усвідомити їх високу схильність до підвищеного ризику смерті від Covid-19 і остерігатися загрози інфекції.

Цей висновок китайського лікаря підтвердив і Британський фонд серця (BHF). Його фахівці повідомили, що особам з таким захворюванням рекомендується строго дотримуватися принципів соціального дистанціювання, і, залишаючись вдома, таким чином зменшити для себе загрозу коронавірусу.

Лікарі нагадали, що діагностувати гіпертонію може лікар, проте до візиту до нього можна помітити певні ознаки, які можуть сигналізувати про даний стан здоров’я.

Наприклад, це можуть бути сильні головні болі, від яких людина страждає. Інший можливий симптом гіпертонії включає втому або сплутаність свідомості.

Крім того, у деяких людей можуть виникнути проблеми із зором, біль в грудях або утруднене дихання.

Ще однією ознакою стану вважається нерегулярне серцебиття або удари, що віддають в груди, шию або вуха. У деяких випадках тривожним сигналом гіпертонії є кров у сечі.

Зверніть на це увагу, і якщо у вас є які-небудь симптоми, описані вище, зателефонуйте своїм лікарям.

Для визначення показників тиску експерти радять вибирати апарат, який вимірює тиск на передпліччя.

Як виміряти артеріальний тиск в домашніх умовах?

Для точного визначення вкрай важливо бути розслабленим. Під час вимірювання потрібно сісти на стілець у вертикальному положенні, поставити ноги на плоску поверхню.

Потім потрібно надіти манжету на верхню частину руки і затягнути її так, щоб під неї помістилося два пальця. Переконайтеся, що руки розслаблені, кулаки не стиснуті.

Високий кров’яний тиск класифікується як показник 140/90 мм рт. ст. або вище.

Поділись


Новини партнерів