Вчені назвали несподівано корисну властивість алкоголю

Червоне вино перешкоджає утворенню жирових клітин, як свідчать дані дослідження американських вчених з Університету Пердью. Експеримент проводився на лабораторних гризунах. Вчені з’ясували, що речовина піцеатанол, яка міститься в червоному вині, перешкоджає утворенню нових жирових клітин.

Це відбувається завдяки блокуванню здатності інсуліну активувати гени, які необхідні для успішного формування та розвитку жирових клітин.

Фахівці також вважають, що ця речовина захищає організм від хвороб серцево-судинної системи, раку і нейродегенеративних захворювань.

Для того, щоб отримати більш стабільну версію піцеатанолу і розробити препарати для схуднення на її основі, вчені планують провести додаткові дослідження.

За своєю структурою піцеатанол схожий на ресвератрол, який в достатній кількості міститься у винограді і чорниці. Ресвератрол зміцнює стінки судин і знижує рівень холестерину.

Нагадаємо, що червоне вино також є антиоксидантом, допомагає підтримувати м’язи в тонусі, знижує ризик утворення каменів у нирках. Так що можна не відмовляти собі в задоволенні випити келих червоного вина – це не тільки приємно, але і корисно. Головне – знати міру!

Джерело

Поділись


Новини партнерів