Медики назвали продукти, що знищують ваш мозок

Ні для кого не секрет, що зловживання деякими продуктами незмінно веде до набору ваги. Але мало хто знає про те, що наш раціон так чи інакше позначається і на роботі мозку. Від яких продуктів варто відмовитися, щоб зберегти ясність розуму на довгі роки? Медики дали відповідь на це питання.

Солодке

Нам з дитинства говорять, що цукор покращує роботу мозку і з’їсти плитку шоколаду перед важливими іспитами просто необхідно. Ось тільки насправді надмірне вживання продуктів з високим вмістом фруктози і сахарози для мозку шкідливе. Солодке лише на деякий час підвищує активність, але в довгостроковій перспективі воно викликає запальні процеси, що призводять до погіршення розумових здібностей.

Ковбаси та копченості

Як би ви не любили ковбасні вироби, якщо ви маєте намір зберегти здоров’я мозку, вживання їх варто скоротити. Вся справа в тому, що вони порушують роботу нервової системи. Тому білки найкраще одержувати з риби, горіхів і молочних продуктів.

Смажена їжа

Мало того, що смажені страви, як правило, містять величезну кількість хімічних добавок, підсилювачів смаку та консервантів, які згубно позначаються на роботі мозку, разом з тим шкідлива олія, в якій обсмажуються продукти, руйнує нервову систему. Набагато корисніше готувати їжу на грилі, запікати або тушкувати. За бажанням і в такі страви можна додати олію, але постарайтеся віддати перевагу корисній: оливковій, льняній або гарбузовій.

Поділись


Новини партнерів